Pedro Sánchez referma l’aposta pel canvi segur a Balears que defensa Armengol

Pedro Sánchez referma l’aposta pel canvi segur a Balears que defensa Armengol

El secretari general del PSOE clausura la Conferència Política del PSIB que ha servit per extreure les línies bàsiques del programa electoral amb el que els socialistes concorren a les pròximes eleccions del mes de maig

En el seu discurs Francina Armengol s’ha mostrat com l’alternativa vàlida per a ser “la primera presidenta del Govern de les Illes Balears”, per a portar “la veritable recuperació econòmica a tots els ciutadans i només a unes poques butxaques”

Armengol ha criticat durament el PP de Bauzá: “com es pot parlar de recuperació a Balears quan ho ha 100.000 persones que busquen feina, un 30% de les persones que viuen en risc d’exclusió social, o quan hi ha nins que van a escola sense menjar a bastament?”

El PSIB-PSOE afronta els darrers 100 dies abans de les eleccions amb la culminació a un treball “de més de tres anys” amb la celebració d’una Conferència Política que ha servit per a concretar les línies bàsiques programàtiques que defensarà la formació a les pròximes eleccions municipals, autonòmiques i als consells a Balears. Un document dividit en 10 àrees sectorials que avui ha quedat tancat i que ha rebut el suport del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que ha participat en l’acte de clausura celebrat al Poble Espanyol de Palma, davant de 700 militants i simpatitzants de la formació arribats de Formentera, Menorca, Eivissa i Mallorca.

Amb els valors socials com a divisa, Sánchez ha fet una crida a “guanyar a la dreta” per a plantejar una “recuperació justa”. “Si es queda Rajoy, la crisi marxarà, però amb ell es quedarà la reforma laboral, la desigualtat social i entre homes i dones” ha dit Sánchez, que ha apel•lat al “contracte ciutadà que proposen els socialistes, amb un agenda que inclogui l’educació, la sanitat pública lliure i sense copagaments”. Ell secretari general dels socialistes ha afirmat que “hi ha motius per a confiar en la recuperació, però és a pesar de Rajoy”, per què “el Govern governa pensant en el 10% dels poderosos, i no en el 90% de la classe treballadora”. Sánchez ha dit que “la classe treballadora només sortirà de la crisi quan hi hagi governs socialistes a les institucions”. Així els socialistes són l’autèntica alternativa al PP, en comptes “d’aquells que pesquen en les aigües remogudes de la desafecció”. Sánchez ha refermat el compromís amb Balears, quan ha afirmat que la seva disposició a “signar un nou acord pel finançament autonòmic” i ha ofert tot el suport Francina Armengol per poder aconseguir “ser la primera dona presidenta del Govern a Balears, per que surti la dreta de Matas i de Bauzá”

La Conferència Política defineix el full de ruta de Francina Armengol i del PSIB cap a les pròximes eleccions

Armengol s’ha mostrat “molt contenta” de poder posar-se al capdavant d’una formació que “ha treballat molt dur en els darrers tres anys, per a fer un procés que culmina avui amb aquesta Conferència Política”. Una feina compartida per arribar a les portes d’unes eleccions que diferencien dues formes de fer, dues formes de governar, la de la dreta i la proposta dels socialistes: “Bauzá s’ha posat del costat dels poderosos, i ha decidit castigar, professors, funcionaris, malalts, estudiants, petits empresaris, i fins i tot les institucions” ha dit la cap de llista socialista. Un fet que no ha evitat el fracàs econòmic d’haver portat a Balears a les portes dels “8.000 milions d’euros de deute, el doble que en 2011, aquesta és la seva herència”, en referència a Bauzá.

Armengol ha criticat durament que el PP hagi decretat oficialment el final de la crisi: “com pot dir Bauzá que no hi ha crisi, amb més de 100.000 persones cercant feina a Balears, amb el 30% dels ciutadans en risc d’exclusió, o amb infants que van a classe sense menjar a bastament”. Per la líder socialista, “fins que totes aquestes qüestions no s’arreglin, no es podrà parlar de la veritable recuperació econòmica i aquesta serà la lluita dels socialistes”.

“Manquen 100 dies pel canvi, per que el 24/5 hi hagi un canvi de Govern cap a l’esquerra, cap el PSIB” ha albirat la líder socialista, que ha fixat el repartiment de la riquesa com una eina bàsica per que el rèdit de la recuperació econòmica “no es quedi a unes poques butxaques”. Armengol també ha exposat la necessitat d’augmentar “els recursos públics per a retornar els drets i les llibertats que el PP ens ha robat”, en matèries com l’educació “pública, laica i de qualitat”, la sanitat “amb una targeta sanitària per a tothom” o amb l’establiment d’una “renda bàsica progressiva per ajudar els qui ho necessiten”. Punts que figuren en el decàleg sorgit de la Conferència política, i dels què Armengol s’ha mostrat disposada a defensar aferrissadament. “La comunitat educativa seran els primers a entrar al Consolat de Mar quan sigui presidenta” ha dit Armengol, que també ha anunciat que impulsarà una “Llei per al reconeixement de les víctimes del franquisme”.

Així mateix, les qüestions relacionades amb la transparència i la rendició de comptes, vinculades a la “radicalitat democràtica” també seran prioritàries en el full de ruta de la dirigent socialista, que en el seu discurs ha tingut paraules de record per la recentment desapareguda Isabel Coll, i de reivindicació de la feina de Govern feta per Francesc Antich durant els dos Govern de Pacte de Progrés a Balears.

080215 FOTO GRUP WEB PS CP_PSIB 2015