El PSIB-PSOE planteja un pacte per a l’educació en el nou document de treball de la Conferència Política

El PSIB-PSOE planteja un pacte per a l’Educació en el nou document de treball de la Conferència Política

 

Segueix endavant l’aposta de Francina Armengol i el PSIB-PSOE per a implicar a la ciutadania en el major procés participatiu per traçar les línies del model de futur de les Iles Balears

El sistema educatiu de les Illes Balears necessita reformes, consensuades, del i per al segle XXI. És una de les premises que es troben al document que ha llençat el PSIB-PSOE en el marc de la Conferència Política que servirà com a punt de partida per a recollir les aportacions de la ciutadania. Durant els propers dies els socialistes mantindran una trobada més amb representants del sector educatiu per escoltar i debatre les propostes que, finalment, seran incloses al programa electoral després d’haver estat aprovades a la Conferència Política al febrer del 2015.

El document, anomenat “Educació pública, pública, equitativa de qualitat i laica, al servei de la societat”, recull tot un seguit de propostes concretes encaminades a crear un sistema educatiu de qualitat sempre respectant el dret universal a accedir a l’educació d’una forma cívica, crítica i democràtica. Entre les apostes fermes del PSIB-PSOE en matèria educativa trobem la derogació del Tractament Integral de Llengües (TIL) amb una aposta clara pel plurilingüisme consensuat amb la comunitat educativa implantat de forma progressiva amb més recursos personals i econòmics i sempre respectant l’autonomia dels centres educatius, la consolidació de l’escola inclusiva i la creació d’una nova carrera docent.

Aquest primer esborrany, en matèria d’Educació, és públic i accessible a l’enllaçconferenciapsib2015.org/wp-content/uploads/2014/11/cpEDUCACIO.pdf o a la pàgina web de la Conferència Política  conferenciapsib2015.org on es poden fer propostes per millorar l’àmbit de l’Educació de les Illes Balears.

 

Portada document Educació