El PSIB-PSOE inicia el canvi segur amb el propòsit de tornar a impulsar el paper dels consells insulars

El PSIB-PSOE inicia el canvi segur amb el propòsit de tornar a impulsar el paper dels consells insulars

El PSIB-PSOE ha inaugurat avui la Conferència Política des d’on sortiran les bases pel programa electoral.

El coordinador del procés, Andreu Alcover, ha defensat que avui s’aprovaran uns documents “que representen i contenen els valors socialistes i que hem adaptat a la nostra comunitat autònoma. En aquest sentit, Alcover ha dit que avui demostram que “el PSIB-PSOE té valors, el PP té preu”.

Sobre les dues jornades de debat, Alcover ha remarcat que “no proposam quimeres inventades a un despatx, sinó que oferim iniciatives creïbles perquè han estat contrastades amb tota la ciutadania”.

La Conferència Política ha començat amb un col·loqui entre els candidats socialistes als Consells Insulars, on tots han coincidit en el propòsit de tornar a impulsar el paper d’aquestes institucions després del paper secundari al que han estat condemnades pel PP.

En aquest sentit, el candidat al Consell de Mallorca, Francesc Miralles, ha denunciat que “el batle de les Illes Balears, José Ramón Bauzá, ha volgut capitalitzar el protagonisme d’aquesta terra per sobre dels consells”, i això, “condueix al Consell de Mallorca a un desprestigi i una decadencia perquè ara no és una institució capaç de solucionar els problemes de la ciutadania”.

Pel que fa als serveis socials, Miralles ha reivindicat que “no volem caritat, sinó drets, que sempre han vengut i tornaran a venir de la mà dels socialistes”.

El candidat al Consell d’Eivissa, Vicent Torres, ha avançat que el gran repte del PSIB-PSOE és “millorar l’autogovern i tornar a situar la institució insular en un ordre determinant pels ciutadans i ciutadanes”.

Per això, Torres ha apuntat que “s’han de fer les coses amb seny i dotar les competències que ens corresponen com toca, cosa que ara no passa amb el traspàs de la promoció turística”.

Per part de Menorca, la candidata al consell, Susana Mora, ha criticat que el PP “s’ha encarregat de desdibuixar la institució” i per això “el nostre gran repte és tornar-lo a obrir de porta en porta pels menorquins i menorquines”.

Sobre Menorca com a Patrimoni Cultural de la Humanitat, Mora ha insistit en què és bàsic implicar a tota la ciutadania del que és patrimoni de tots i totes. “Cal fixar unes bases pel que será la política de conservació i divulgació”, ha conclòs Mora.

Finalment, la candidata al consell insular de Formentera, Margalida Font, ha criticat que “el Govern del PP ignora al govern formenterenc pel fet de ser de diferent color polític”. Per això, la socialista ha reivindicat que a partir del maig, amb Francina Armengol de presidenta de les Illes Balears, Formentera serà més escoltada.

Debat candidats consells CP